Aktuelt

Stolte av å bidra til vekst i Kongsberg

– Vi har veldig bra belegg både i juni og juli, og det mest gledelige er at vi omtrent ikke har tatt omsetning fra lokale konkurrenter. Det betyr at vi bidrar til å skape vekst i Kongsberg. Og det er vi stolte av, sier hotelldirektør Dana Ali ved det nye Clarion Collection Hotel Kongsberg.

– Det er vanskelig å lage gode prognoser etter de to foregående og på mange måter merkelige koronaårene, forteller Dana Ali.

Noe midt mellom 2019 og 2021?
Han regner med at pågangen vil ligge et sted mellom normalåret 2019 og korona- og «Norgesferieåret» 2021. – I fjor var det jo helt ekstremt bra belegg på hotellene, fordi alle plutselig skulle feriere i Norge. Foreløpig ser det ut til å bli en veldig bra sommer for det nye hotellet.  Belegget i sommermånedene er veldig bra. I tillegg regner hotellsjefen med at norske hoteller generelt vil kunne oppleve en del «i-siste-liten-bestillinger» i fellesferien også i år, bl.a. som følge av at folk har problemer med å få nye pass og må utsette utenlandsferien.

Etterlengtet hotellkapasitet
– Kongsberg har egentlig lenge hatt behov for større hotellkapasitet til å ta unna for de store arrangementene, sier Dana. – Et eksempel er Jazzfestivalen, der det allerede er fullbooket på Grand, og vi her på 1624 også har veldig bra belegg.

Stolt sjef: Hotelldirektør Dana Ali og hans resepsjonsstab på Clarion Collection Hotel kongsberg er klare for å ta i mot flere gjester til det nye spennende hotellet i sommer!

Stolte av å bidra til vekst
Til tross for det høye belegget, «stjeler» det nye hotellet omtrent ikke omsetning fra søsterhotellet Quality Hotel Grand Kongsberg, forteller Dana. – Jeg tror heller ikke at vi i noen særlig grad tar noe fra noen av de andre overnattingstilbudene i Kongsberg. Det betyr jo at vi har lykkes med å tiltrekke oss noen nye målgrupper, og på den måten bidrar til å skape vekst i Kongsberg. Og det er vi stolte av.

Tiltrekker seg ny arbeidskraft
Det at 60-70% av de ca. 100 personene på lønningslista enten er utenlandske eller kommer utenbys fra, bidrar også til vekst i det lokale arbeidsmarkedet.

– Hotell- og restaurantbransjen generelt sliter jo med rekruttering og bemanning etter koronaårene. Sånn sett er vi nok i en litt heldig posisjon, sier Dana. – Vi er et nytt og spennende hotell der mange ønsker å jobbe. Så vi har nok ikke slitt så mye som mange andre. Men situasjonen er jo litt tragisk for hele bransjen. De to siste årene har vi f.eks. mistet mange flinke kokker, og det har vært altfor lav rekruttering av nye kokkelærlinger. Derfor har vi også selv måttet rekruttere fra mange land. Vi har flere dyktige kollegaer fra f.eks. Italia, Hellas, Polen og Sverige – noe som først og fremst skaper et spennende internasjonalt arbeidsmiljø, avslutter Dana Ali.